Image Alt

Workshop

Creatieve Workshops

Wilt u graag creatief bezig zijn en lekker de handen uit de mouwen steken? In Montferland worden verschillende workshops aangeboden waar u uw creatieve geest tot leven kan laten komen en uw gemaakte creatie mee naar huis mag nemen.

.

Handen uit de mouwen steken

Sieraden maken: zoek langs de Rijn de stenen die u wilt verwerken in het sieraad. In het atelier gaat u de stenen bewerken met verschillende machines. Nadat u de stenen heeft bewerkt, kunt u een basis sieraad maken naar eigen smaak.

Bonbons maken: bent u dol op chocolade en kunt u uw vingers erbij aflikken, dan is dit de geschikte workshop voor u. Voordat u aan de slag gaat ontvangt u informatie over chocolade en zal gedemonstreerd worden hoe bonbons worden gemaakt. Hierna gaat u zelf overheerlijke bonbons maken en zal uw geluksgevoel toenemen.

Wijn maken en proeven: de workshop zal starten met het ontvangen van een korte introductie over de wijnbouw in Nederland. Vervolgens hoort en ziet u hoe het mogelijk is om in Nederland wijndruiven te telen. U leert de verschillende wijnen proeven tijdens de workshop en het verschil herkennen tussen een lekkere wijn en kwaliteitswijn.

Wecken: wist u dat vroeger het eten werd bepaald door de oogst van de dag? Tijdens de workshop leert u hoe u moet wecken. Wecken zorgt namelijk voor meer variatie in het eten en dat het eten langer goed blijft.