Image Alt

Familieuitjes

Gezellige Familieuitjes

Wilt u samen met uw familie iets ondernemen in het prachtige Montferland. De omgeving biedt voldoende mogelijkheden. Breng een bezoek aan de boerderij, het museum Min40 Celsius of het Land van Jan Klaassen.

Deze locaties zijn een bezoek waard

De Westernboerderij: de boerderij organiseert groepsuitjes voor families, vrienden en bedrijven. Voor iedere doelgroep is er wel wat wils. Naast de talloze buitenactiviteiten, kunnen binnen in de overdekte ruimtes activiteiten plaatsvinden. De dag kunt u bij de boerderij afsluiten met een diner, barbecue of buffet.

Survivalrun Loil: een jaarlijkse terugkerend evenement in Loil, maar de sportievelingen hun hart kunnen ophalen. Samen met uw familie kunt u zich uitdagen om de vele obstakels en hindernissen te trotseren.

Boerderij de Elsenhof: bij de Elsenhof kunt u terecht voor recreatie doeleinden en deelnemen aan een workshop. De kinderen kunnen zich vermaken in het doolhof of u kunt gezamenlijk een fiets of wandeltocht maken. Of leer tijdens de workshop wecken hoe men vroeger zorgde voor meer variatie in het eten.

Voetbalmuseum: in het museum kunt u een rijke verzameling aan voetbalgerelateerde items bewonderen. Tevens kunt u gezamenlijk lusiteren naar bekende geluidsfragmenten en kijken naar bekende voetbalbeelden.

Mini golf: sla een balletje op een van de golfbanen in Montferland. Kijk wie met de minste slagen de bal in het potje krijgt. In Didam kunt u countrygolf spelen, een mix van midgetgolf en boerengolf.

Bowlen: met slecht weer kunt u samen met uw familie gaan bowlen in ‘s-Heerenberg of Braamt. Ga de competitie met elkaar aan en zorg dat u de meeste strikes en spares gooit.

Huifkarcentrum Bergh: ontdek de prachtige omgeving met een ouderwetse huifkar. Na het maken van de tocht kunt u quattrocyclen, zelfkoetsieren of kiezen voor een arrangement met spellen. In het arrangement spellen zit o.a. ringsteken op een paard, spijker slaan en koe melken.

Min40 Celsius: bent u geïnteresseerd in klimaat, dan is dit museum voor u geschikt. De onderwerpen die worden besproken in het museum zijn landschap, ijstijden, zeespiegelstijgingen, de natuur en de mens.

Geocoaching in Montferland: samen met uw kinderen gaat u op zoek naar een schat. De schat kunt u vinden met behulp van opdrachten die u digitaal aangeleverd krijgt met de app. Wanneer u de opdrachten heeft voltooid, ontvangt u de co├Ârdinaten en aanwijzingen waarmee u de schat zal gaan vinden.

Het land van Jan Klaassen: in het kinderpark maken de kinderen een ware ontdekkingsreis. De kinderen kunnen zich vermaken met activiteiten als speeltoestellen, rondje rijden met het treintje, rijden in zweefauto’s of glijden van de lange hoge glijbanen.

Het Rheinmuseum van Emmerich: in het museum ontdekt u het verhaal van de ontwikkeling van de Rijnvaart en de verbinding van de stad met de Rijn. Er zijn scheepsonderdelen te vinden, zoals ankers, zijzwaarden, apparatuur en scheepsklokken. Inzicht in het werken op het schip wordt gegeven door de radarsystemen, rietsimulator en de controlestations.