Single Post

Lochemse berg

Wanneer u zin heeft in een stevige winterwandeling bent u hier op het juiste adres. Het landschap laat zich afwisselen met bossen, landbouwgronden en houtwallen. De prachtige Lochemse berg die omringt is met eeuwen oude Achterhoekse bossen. Vooral in de winter is het bewandelen van de Lochemse berg een ware uitdaging. Gelukkig is er voor elk weertype een bijpassende route. Struinen door de sneeuw of genieten van het gezang van de vogels en het zonnetje dat door de bomen schijnt op het groene gras. Elk seizoen is uniek op haar eigen manier.

Er zijn veel verschillende dieren die u kunt spotten in het bos, zoals: reeën, eekhoorns, vossen en vele soorten vogels, langs de bosranden leeft de kleine ijsvogelvlinder. Tevens komen er veel verschillende soorten planten en boomsoorten voor. Op de zuidhelling van de berg vind u een plek met glashelder water. Erg bijzonder!

Op het hoogste punt van de Lochemse berg vind u een slanke, ronde uitkijktoren. Die toren komt uit 1893. De welbekende toren heet Belvedère wat ‘mooi uitzicht’ betekend. En dat geeft die ook zeker.

Locatie

Lochemse berg
Barchemseweg
7241 JE Lochem